Första veckan med Xtravaganza.

Hejsan!

Nu har man avklarat vecka 1 på Xtravaganza.. Jag har gått ner 5.4kilo varav 2 kilo är bara vatten. Men det motiverar fortfarande mig ganska mycket att se kilona rasa även om en del är vatten!

Första veckan var speciell. Jag kände mig hungrig de första dagarna och visst är man mer lätt irriterad nu. Men överlag har det gått OK. Jag har haft problem med att när jag reser mig upp så känner jag mig svimfärdig men jag tror det har minskat en hel del nu. Man kan gå över till att äta BARs men jag tänker köra en vecka till i alla fall med påsar för att komma ifrån det med att hela tiden känna att man skall tugga saker.

I helgen var det jobbigt för man var sugen på massa saker och man såg andra äta gott och dricka gott så blev man avundsjuk men tror samtidigt det är bra träning. Bara för andra vill förpesta sin kropp så behöver jag inte göra det också... även om jag vill!!!! =)

Xtravaganza

Idag hade vi träff och alla fick säga hur det gick för dem. Det har varit blandat men överlag så har det gått ganska bra. Det var en som hade fuskat i helgen och inte hållt på det och det resulterade med +-0 kilo men jag tyckte det var starkt av henne att våga stå för det och jag tror det kan hjälpa henne att lyckas nu nästa vecka. Jag gav tipsen att man kan ut och gå eller lyssna på skivorna vi fått när det känns som jobbigast för att hitta ny motivation.

Vi fick lyssna på det nya CD-spåret idag som var muskelavslappning men jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.. men får testa det när jag har tid över och unna mig den tiden genom att verkligen ta till mig det som sägs. Det första spåret handlar mycket om motivation och det har hjälpt mig när man hör den säga något likande som: Om du följer planen så når du ditt mål.

Det är skönt att ventilera frågor man har och märka att andra har samma frågor och att det inte går så där jättelätt för alla utan alla kämpar på sitt eget vis med sina egna problem.

Jag ser fram emot nästa möte... sålänge kan man läsa i boken som jag gjort en del och där står massor av bra tips och jag har tjuvtittat och det är mycket om näringslära och hur man skall äta.. känns lite som en kurs i det.. mer än jag trott så det ser jag verkligen fram emot!

Märkte idag också att man måste signa upp själv på deras hemsida så får nog mitt inlogg snart där jag hoppas få tag på lite fler tips och framförallt ta del av deras recept!

Vad har jag då tyckt om sopporna/shakerna?

0 är lägsta poäng och betyder oätbart medans 10 är högst och är något jag kan äta flera gånger om dagen....

-Capuccino.
Smakar som man väntat sig men med värre konsistens. Det är svag kaffesmak och behöver nog mer än 3dl vatten för jag skall palla dricka den. Andra gången jag drack den så fick jag hälla ut halva... ger den 3/10.. men en svag 3:a!

-Soppa med kycklingsmak.
Smakar lite som varma koppen fast sämre. Jag känner inte någont direkt god kycklingsmak men den gick ner helt Okej... betyg 5/10.

-Grönsaksoppa
God smak. Smakar nästan som varma koppen och känns lite matigare med små morotsbitar i. Den får 7/10 i betyg!

-Blåbär
Gick att dricka men ingen höjdare.. den fick ändå 4/10 för man får "ner den"

-Svampsoppa
Min andra favorit.. smakar som varma koppen och rinner lätt ner... betyg 7/10!

-Choklad/toffée
God smak men blir lite mäktig så sista dl är inte lika god som första! 6/10

-Vanilj
Ganska god smak, lagom konsistens..5/10

-Sparrissoppa
God soppa. Smakar helt OK som varma koppen fast lite sämre. Den har små bitar sparris i sig men kan bli problem att få ner sista dl. 6/10

-Jordgubb
Ganska god... går att dricka helt OK... man överlever i alla fall 5/10

-Persika
Helt OK... funkar... 4/10

Har som sagt tröttnat på konsistensen och ser inte alls fram emot att äta soppor/shakes men som sags vissa går ner lättare än andra.. men tror jag får svårt att hålla detta mer än en vecka sen får de bli lite BARs!!!


Tävlingen.

Danne 104 - Micka 86
(Danne: 27x simma 2x pass 2x styrketräning, 1x hemmaträning, 2x vattengympa)
(Micka: 4x Simma, 3x pass 4x styrketräning, 9x hemmaträning, 2x vattengympa)


Börjar nära mig halvvägs nu... 1.6kilo till så har man gått ner 20!!! =)

Hoppas allt är bra med er

//Danne

Nått mitt mål innan Xtravaganza börjar... men det var precis!

Hejsan!

Har inte haft min bästa vecka denna heller. Har blivit en hel del skit (om man jämför att jag skall träna och vara hälsosam). Har inte varit moteiverad att skriva ner vad jag har ätit men har denna vecka ätit.. chips.. Pizza.. Kina mat... chocklad... kanske inga stora mängder men är mest att det inte alls är bra. Men nu är det slut på mitt ätande!! Nu väger jag 122kg... dvs 13 kilo mindre än när jag började och det jag gått upp under året. Jag har nog fått en del muskler också så förhoppningsvis har jag ännu lägre fett nivå än tidigare. -1.1kilo denna vecka och det är inte dåligt ändå!

Xtravaganza

Idag fick jag träffa min hälsocoach som heter Valentina. Hon är en positiv människa och tror precis som mig på att en balanserad kost är bäst i slutändan. Vi har idag fått ut en bok som beskriver lite mer vad man får och inte får göra.. lite mer om keton fasen osv. jag hade mitt möte precis innan så har inte hunnit läsa in mig på det men det kommer mer om detta sen.

Vi fick en CD-skiva som skall hjälpa oss att slappna av och ändra vårt tänk och skall hjälpa oss att bibehålla den nya målvikten vi när vi är klara med detta 12 veckors programmet. Det står på skivan "mental träning för hälsosam jämvikt". Första delen handlar om att man skall hitta en plats där man mår bra och som man kan använda som motivation när det går jobbigt. Skall lyssna på denna nu denna veckan så får vi se vad mer den ger mig.

Det var en hel del som varit där förr och lyckats gå ner men sedan återgått i gammla banor och vissa hade gått upp mer än vad de vägde innan men någon hade hållt vikten men ej gått ner mer. De var dock mycket positiva till att äta påsar och en del hade redan börjat nu igen och de har gått ner en hel del redan. Det sägs att dag 3 och 4 skall vara den jobbigaste och att man blir inte roligt att umgås med men att efter dag 4 blir man en gladare människa som är piggare än innan. Dessa möten verkar riktigt bra för motivationen och vi skall lära oss mer om näringslära och börja vår väg tillsammans mot ett hälsosammare och lättare liv... detta verkar riktigt bra... får skriva mer när jag läst lite mer!

Tävlingen.

Danne 86 - Micka 75
(Danne: 22x simma 2x pass 2x styrketräning, 1x hemmaträning, 2x vattengympa)
(Micka: 4x Simma, 3x pass 4x styrketräning, 5x hemmaträning, 1x vattengympa)

Jag drog ifrån lite till men Micka gör verkligen ett bra jobb med att träna! Men tävlingen är skoj för vi pushar varandra lite!

Bilder:

6 veckor senare.....


.

Första bilderna:
Jag tycker man ser en del skillnad. Mikaela gjorde i photoshop så man kunde verkligen se skillnaden där. Det är bild 4 som är lite annorlunda vinkel men man ser en del där också. Midjemåttet är det som känns bäst! -12cm!!!! inte konstigt jag fick köpa nytt skärp!


Liten uppdatering här i all fall.. får sitta och skriva mer när jag lär mig mer!!!

Hoppas allt är bra med alla!

Mvh
Daniel

Ganska kass vecka.

Hejsan!

Denna vecka som gått blev en mellan-vecka där jag ätit en hel del skräp, misskött att skriva upp vad jag ätit, simhallen varit stängd och ja ursäkter är lätta att hitta men det är ingen bra vecka för att vara då jag är på väg neråt!

Jag gick ner 0,8kilo vilket betyder totalt 11.9kilos viktnedgång och väger nu 123.1. Jag har ätit "kvällsmat" men blir lite mat till sen ikväll när Micka kommer hem från träningen. Jag tror om jag ätit måltidsersättning idag kunde jag fått bättre resultat men denna veckan skall jag äta normal kost för på måndag kör jag igång ordentligt med Xtravaganza... på torsdag träffar jag hälso-coachen!

Jag kommer inte skriva upp min mat denna vecka som gått men kan nämna lite av varför det är en skit vecka. De första dagarna gick hur bra som helst med träning och allt men sen efter det så fyllde Micka år så det blev lite tårta.. lite chips.. lite godis... I helgen var vi i Helsingborg och det blev kebab och vi åt ute på kvällen med samt hotellfrukost. Ja kort sagt kunde jag undvikit en hel del av det jag åt men jag är ändå rätt nöjd med veckan men skall helt klart inte låta det upprepas igen!

Tävlingen (34dgr 8/2):

Danne 68 - Micka 59
(Danne: 18x simma 2x pass 2x styrketräning, 1x hemmaträning)
(Micka: 4x Simma, 3x pass 3x styrketräning, 3x hemmaträning)

Det blev ett lite kortare inlägg än vanligt men snart börjar Xtravaganza och då finns det risk/chans att jag kommer behöva skriva av mig lite mer !

Hoppas allt är bra med er!!!

mvh
//Daniel


4:e vägningen...fortsatt nedåt! -11.1 kilo totalt!

Hejsan!

-2.4kilo denna vecka... totalt 11.1 kilo neråt totalt. Väger nu 123.9 kilo och närmar mig den vikt jag hade när jag kom hem från Thailand. Det känns dock som jag har något mer muskler så är möjligt att jag har liknande mängd fett nu som då. Men då var ett litet delmål nått... att gå ner mer än 10 kilo.

Tävlingen (27dgr 1/2):

Danne 57 - Micka 41
(Danne: 16x simma 1x pass 2x styrketräning)
(Micka: 3x Simma, 2x pass 2x styrketräning, 2x hemmaträning)

Vi har lagt till hemmaträning som poäng nu dock inte retroaktivt. Mikaela får 3 poäng får hemmaträning minst 30min medans jag får 2 poäng.

Mat

26/1 - Pizza rester, 1x clementin, 1x liten baguette, Ett par prinskorvar, 1x päron, soppa, prinskorvar och ett ägg, 1x grapefrukt samt 1x morot.

27/1 - 2 mackor med smör, 2x bananer, prinskorv och macka, 3st pölse med bröd, 2x morötter, 1x korvbröd, 1x gräddbulle

28/1 - 1 pölse med korvbröd, 1x päron, 2x pölse 1x korvbröd, 1x banan, vitkål, 1x morot, 1x morot, Fiskbullar + sallad.

29/1 - måltidsersättning, liten sallad, måltidsersättning, 2 ölkorvar och lite kyckling, tacopaj, 2x ölkorvar, 1 frukt.

30/1 - måltidsersättning, 1x gräddbulle, tacopaj, 1x semla, 1x måltidsersättning, 65g chips, 50g chocklad.

31/1 - måltidsersättning, 2x gräddbulle, 1x wok, 1x panpizza, 1 kola.

1/2 - måltidsersättning, 1x äpple, 1x wok, 2x knäckebröd med ägg, 1x morot, 1x måltidsersättning, några bitar melon.


Jag testade Xtravaganzas choklad dryck som jag fått 3 smakprov påsar från Sofia. Jag blev inte direkt mätt men det värsta var sen för jag hade ingen energi alls och denna dagen jobbade jag 4 timmar hos Rebecka så jag var tvungen att få energi annars kändes det som jag skulle svimma. Jag vet inte om det är det faktum att jag simmat varje dag och var trött i kroppen eller att det är så lite energi i det så man egentligen inte orkar göra något alls. Jag skall träffa min Hälso-coach den 11:e februari och ta upp det med henne då. Pro-lite är dessutom godare!.

Jag fick en påse modifast av Adam som hans mamma hade använt när hon skulle gå ner i vikt men det var verkligen inte gott. Det var någon konstig sörja med konstig smak som tog mig ett par timmar att dricka upp. Den jag testade från Xtravaganza var godare och lättare att dricka men ingen av dem slår som sagt Pro-lite även om jag tröttnat lite på jordgubbsmaken nu.

Tillägg:
I torsdags var vi på Bio. Jag skulle köpa godis hade jag bestämt men jag köpte inget och det kändes jättebra att göra det valet! nu blev det lite skit i helgen när vi låg hemma och kände oss halvkassa i lördags. Det är inte jättebra gjort men sålänge det inte blir för ofta och sen att vi äter i mycket mindre mängder än innan känns bra!

Övrigt:

Adam- jag får försöka läsa in mig mer på det. Jag tror verkligen om man skapar sig större kunskap så kan man i framtiden lättare gå tillbaka till ett mer normalt men medvetet liv om vad man stoppar i sig!

Tack för idag!

Ställ gärna frågor om ni undrar om något!

mvh
DanielRSS 2.0