Mat... underbara nyttiga mat!!!

Hejsan!

Nu är man piggare och gladare. Jag får äta mat men självklart så är det nyttig mat som gäller! Denna vecka har gått bra överlag. Jag har ätit lite chips vilket är jättedumt men jag "belönade" mig själv, vilket egentligen inte är belöning men ja jag tror inte jag kommer falla tillbaka till mitt gamla mönster utan tränade på söndagen också, så det kändes bra. Jag var på kalas i helgen och de hade jättegod mat men jag tog en tallrik med övergripande mest grönsaker och sen till fikan bad jag om lite 70%+ mörk choklad istället för... tårta.. muffins... bullar.... glasstårta... ja massa gott.. specielt blåbärsmuffins älskar jag men jag åt inget!

Jag bakade några kakor också i helgen.... nyttiga kakor... om det nu finns sådana men var med dinkelmjöl/grovmjöj/råsocker/ägg/havregryn/mörkchoklad. De smakade okej men inget speciellt. Känns ändå bra om man skall äta något så får det bli en sådan... är någon GI-kaka.

Xtravaganza var inställt igår pga. sjukdom så har inget nytt ifrån det!

Viktminskning i veckan: -0,2kg

Nuvarande vikt: 101,9kg

Jag har tjuvvägt mig denna veckan har jag varit uppe på 104kg pga. att kroppen fylls på med vatten och att man har mer mat i omlopp i sytemet! Jag är nöjd och jag vet denna veckan kan bli lite kass också men jag tränar och kämpar på! Jag har fått sommarjobb nu också som jag tror kommer medföra att jag rör mer på mig så lyckas jag bara få in träning + det så kommer det nog gå jättebra!

Har fått mycket positiva kommentarer från släktningar och vänner! mycket motiverande!!! även om ni alla inte skriver eller läser här så uppskattar jag ert stöd mycket!!!!


Jag har tagit lite bilder på hur mina måltider ser ut... det är inga speciella recept så skriver bara lite snabbt om ingredienserna!

Kyckling

Thai red curry paste kyckling med vattenrika grönsaker, 1,5% fett keso och linfrön! ca 65g kyckling.

Makrill
Makrill i tomatsås, ägg, vattenrika grönsaker, 1.5% fett keso och linfrön.

Lax
Lax med citronpeppar/cintron grillkrydda och persilja med vattenrika grönsaker. broccolli, blomkål, lök, 1.5% fett keso, oliver samt linfrön.

Jag köpte även en kebab sallad och tog vitlöksåsen brevid... jag har faktiskt ätit lite vitt bröd innan träningen och mycket lite vitlökssås.... en kebab sallad räcker till ca 3st portioner nu!

Jag äter även ca 1 dl naturella nötter och en halv avokado om dan nu ungefär. Jag försöker äta ca 6ggr om dagen varav 3 lite större portioner och 3 mindre.. allt för att hålla blodsocker kurvan uppe!

Jag åt skinka denna veckan men det gjorde mig jättehungrig så ska inte äta sådan skinka även om det är från charken!!!

Tävlingen.

Danne 182- Micka 161

Danne: 3x simma, 3x gym
Micka: 2x gym, 1x hemmaträning


Hoppas allt är bra med er!

Mvh
Daniel

Femte veckan med Xtravaganza... nu skall det börja ätas igen!

Hejsan!

Denna vecka har gått bra men har känt att det varit på gång att få äta mat igen!

Igår hade jag inte tid att posta mitt inlägg så fick bli på tisdagen denna vecka.

Jag har varit och handlat för första gången på länge och det kändes bra att få handla saker till sig själv. Jag kommer posta lite mer om vad jag äter och har ätit nästa vecka för jag vill komma igång lite med det först. I morse åt jag dock min första måltid som var 1 ägg, 2 msk keso, 1 tsk laxrom, lite färsk gräslök samt lite linfrö. Laxromen smakade mycket och det blev lite skarpt för mig till frukost men det funkade.

Viktminskning i veckan: 3,5 kg!

Nuvarandra vikt: 102,1kg!


Tävlingen.

Danne 164- Micka 148

Danne: 3x simma, 2x gym, 1x hemmaträning
Micka: 1x gym, 3x hemmaträning (varav 2st i skidbacken)


Bilder:

Bild på mig efter 11 veckors viktminskning:
Bild efter 11 veckor


Jag tycker själv att man ser en enorm skillnad och det känns mycket motiverande för framtiden. Kan knappt inse själv att man varit så stor innan. Nu hoppas jag att jag kan bibehålla detta och fortsätta minska lite i vikt och äta mycket hälsosammare samt att träning blir en naturlig del för mig i resten av mitt liv!

Hoppas allt är bra med er!

Skall försöka skriva lite mer om mat osv nästa vecka!

mvh
Daniel

Fjärde veckan med Xtravaganza

Hejsan!

Denna vecka har gått mycket bra. Jag har varit motiverad och att träffa mamma som blev chockad över hur mycket jag gått ner har varit mycket motivationshöjande. Vi pratade en hel del om självbild idag och hur svårt det kan vara att ändra det. Vi fick även beskriva oss själva med ett ord... jag valde analytisk... både som positivt och negativt.. lätt att överanalysera saker.

Vi hade i uppgift till denna vecka att göra ett kollage lite över hur vi klarar detta och hur vi skall klara framtiden. Jag har gjort något likt en SWOT analys över min situation (kom jag på direkt efter). Så något har jag lärt mig som akademiker! Men här postar jag den:

 

Kollage på min väg till jämvikt

 

Man skulle ha med bilder så har tagit några exempel men bara för man inte är med på bild så betyder det inte att ni inte är viktiga för min viktnedgång! Jag vet att det ser ut som något 5åring gjort det men det är innebörden som är det viktiga! Jag fick mycket positiva omdömen av gruppen på den!


Viktminskning i veckan: 4 kg!

Nuvarandra vikt: 105,6kg!


Tävlingen.

Danne 147- Micka 134

Danne: 5x simma
Micka: 2x gym 2x yoga

 

Dags för sista veckan på "helfart" så ska nog gå och dricka lite vatten nu!

 

Ha det så bra!

 

Tack för att ni läser/stöttar mig!

//Daniel


Tredje veckan med Xtravaganza

Hejsan!

Det går bra med träning och vikt. Den mentala träningen ligger jag efter med en del och glömde även göra min läxa till denna träff med Xtravaganza. Jag skall försöka bättre mig och göra min läxa nu. Det var ingen i gruppen som hade med sig sin läxa så känns inte så illa!

Idag fick vi lära oss lite om protein som kroppens byggsten. Vi fick testa att gå mental träning gång.. det var spännande vi gick alltså att man tog ett djupt andetag när man tog upp foten sen satte man ner hälen och andades ut så fortsatte man på det viset och det kändes som träning speciellt om man försökte blunda samtidigt. Det är viktigt att man är barfota så man känner marken ordentligt!

Viktminskning i veckan: 3,2kg!

Nuvarandra vikt: 109,6kg!

Jag mäter även mig. Men det är inget jag publicerar just nu utan det blir när jag publicerar nya bilder. Kan dock berätta att jag har mindre midja än höft nu! bara med 1cm men det känns riktigt bra!

Tävlingen.


Danne 132- Micka 118

Danne: 5x simning
Micka: 2xstyrke 2xhemma

Skriver upp vecka för vecka istället från nu!

Hoppas allt är bra med er!

mvh
Daniel

Andra veckan med Xtravaganza.

Hejsan!

Denna vecka har jag kämpat med att få ner påsarna och jag har verkligen knappt kunnat motivera mig att fortsätta med dem. Nu har jag BARS och ser fram emot min frukost för första gången på länge! Dagens inlägg blir mycket kort för jag är trött idag!

Viktminskning i veckan: 3,8kg!

Nuvarandra vikt: 112,8kg!

Nu har man äntligen kommit längre än halva vägen!

Jag har köpt Ketodiastix nu så jag kan se om jag är i ketos fasen när jag äter BARS... dvs de mäter fett som jag kissar ut!.

Denna vecka har jag varit kass att lyssna på mental träning! blir bättre nu! lovar!

Tävlingen.

Danne 117 - Micka 102
(Danne: 30x simma 2x pass 2x styrketräning, 2x hemmaträning, 2x vattengympa)
(Micka: 4x Simma, 3x pass 4x styrketräning, 9x hemmaträning, 2x vattengympa)

Hoppas allt är bra med er!

mvh
DanielRSS 2.0